Masová směs na chléb

8. března 2016 v 14:48 | ichi |  Vaříme, smažíme a kdo ví, co ještě
Jde o celkem jednoduché jídlo hodící se na večeři. Zatím jsem jej vařila šesti lidem a pěkně si pošušňali.

Co budete potřebovat? (+-6 porcí)
  • kuřecí prsa 3x (cca 500 g)
  • cibule 1x větší nebo 2x menší
  • bílá paprika 1x
  • kapie 2x
  • chilli paprička (druh a množství podle chuti)
  • rajčatový protlak 2x 190 g (Doporučuji protlak OTMA.)
  • sójová omáčka (Doporučuji Kinzan Shoyu, k sehnání je v Albertu celkem výhodně oproti jíným.)
  • petrželová nať (Doporučuji hladkolistou, má výraznějí chuť a neškrábe v krku. Samozřejmě naše kudrnka poslouží stejně dobře.)
  • sušený česnek
  • slunečnicový/rýžový olej nebo sádlo

Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, promícháme je se dvěma lžícemi sójové omáčky a lžičkou sušeného česneku a necháme odležet. Mezitím si omyjeme a na jiném prkénku, než bylo maso, nakrájíme papriky, kapie a chilli na malé nudličky. Cibuli nakrájíme na drobno.
Na pánvi rozehřejeme cca lžíci slunečnicového oleje nebo sádla a maso zprudka osmažíme. Doporučuji maso osmažit po várkách (podle velikosti pánve), aby během smažení nevyschlo a zůstalo měkké a šťavnaté. Před další várkou znovu přidáme tuk. Osmažené části dáváme na stranu do talíře (NE stejného, v němž bylo maso syrové!).
Znovu kápneme olej či přidáme trochu sádla a zprudka osmahneme cibuli do sklovata. Přihodíme papriky, kapie i chilly a dále smažíme. Snažíme se, aby byla zelenina ohřátá, avšak stále lehce křupvá a šťavnatá. Následně k ní vrátíme maso a do směsi vylijeme protlaky, přičemž vše dochutíme sójovou omáčkou. Krátce převaříme (cca 2-3 minuty) a přihodíme petrželku, kterou necháme prohřát, ale již ji nevařime.

Podávání
Směs podávám s čerstvým nebo na sucho opečeným chlebem, stroužkem česneku pro případné zájemce a vajíčkem na měkko.
(K fotce č. 2: Servírování u nás doma, chléb je také náš. :3)
Přeji dobrou chuť. :3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ki Ki | E-mail | Web | 8. března 2016 v 18:20 | Reagovat

Teda ichi, ty už mi zase způsobuješ hlad! Ale obdivuji tě, že máš chuť do vaření :) Na mě když vyjde řada s vařením, tak většinou dělám jednoduchá jídla typu špagety, salát nebo obložený talíř xD Není to tím, že bych vařit neuměla, spíš mě nebaví stát v kuchyni...
Ještě jsem se tě chtěla zeptat, to je tvůj recept nebo ho odněkud máš? :)

Ehm, omlouvám se, že se neustále ptám, mně to prostě nedá! xD ... Neměla jsi tady Toplist? Měla jsem pocit, že jsem ho tu viděla!

2 ichi ichi | E-mail | Web | 8. března 2016 v 22:44 | Reagovat

[1]: Vařit mě baví a je to pro mě oddychovka. Navíc mi přítel rád pomáhá a doma pro změnu vařím s mamkou nebo s tátou, takže během toho konverzujeme nebo posloucháme písničky. :-D
Možná ten recept někde je, to vážně nevím. Ale přišla jsem si na něj tak nějak sama. Prostě jsem si řekla, že udělám masovou topinku, jenže jsem nevěděla, jak se ta směs dělá. Tak jsem smíchala věci, co se k sobě hodí. :D

Toplist jsem tu měla, ale jaksi nefungoval. xD

3 Avannea Avannea | E-mail | Web | 9. března 2016 v 17:57 | Reagovat

Mmmm... mňam! Určitě někdy vyzkouším ;) :D

4 •Kaisoul. •Kaisoul. | Web | 12. března 2016 v 21:20 | Reagovat

Máš moc zajimavé články, i blog. :D Můžu jsi tě zapsát do fav site?

5 Joina Joina | Web | 13. března 2016 v 16:50 | Reagovat

Jůů, tak tohle vypadá dosti zajímavě a lákavě :) S tím chlebem a vajíčkem by to muselo být vážně vynikající :)

6 ichi ichi | E-mail | Web | 14. března 2016 v 22:05 | Reagovat

[3]: Zkus. :3

[4]: Díky. Jasně, že jo. Reklama je fajn. :D

[5]: Bylo. :3

7 •Kaisoul. •Kaisoul. | Web | 15. března 2016 v 8:50 | Reagovat

[6]: ahoj, bohužel nemám. Jo mimochodem kdy bude další, lekce s češtinou mně jako cizinku hodně pomáhá. A vážně to i dobře vysvětluješ

8 ichi ichi | E-mail | Web | 15. března 2016 v 12:10 | Reagovat

[7]: Nah, nějak to pořeším. :D
Co se týče češtiny, zrovna na to dneska jdu. :D Mimochodem zírám, jak hezky česky umíš. A děkuju za pochvalu. :3

9 •Kaisoul. •Kaisoul. | Web | 16. března 2016 v 11:47 | Reagovat

[8]: Ne to neumím, stydím se za to. pořád to není ono

10 ichi ichi | E-mail | Web | 16. března 2016 v 18:31 | Reagovat

[9]: Čeština je velmi těžký jazyk. A já ti rozumím dobře, což je nejdůležitější, ne? :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama